Tähtiartisti Sting kävi katsomassa säveltämänsä Viimeinen laiva -musikaalin Euroopan ensi-illan Turun Kaupunginteatterissa lauantaina 30.9.2017.

Turun Kaupunginteatteri avasi remontoidun teatteritalonsa hiljenevästä telakkakaupungista kertovalla Viimeinen laiva -musikaalilla 15.9.2017. Kaksi viikkoa myöhemmin teatterilla oli uskomaton kunnia saada katsomoon musikaalin säveltänyt Sting, joka on parhaillaan keikkailee Euroopassa. Stingille vapaapäivä kiertueella antoi mahdollisuuden nähdä miten hänen lapsuudenmaisemiensa innoittama musikaali toteutettiin Turussa. Sting on vieraillut Turussa aiemminkin ja tiesi, että myös meiltä löytyy telakka ja vahvat perinteet laivanrakennukseen.

Viimeinen laiva -musikaali on tekstitetty englanniksi, mutta tarinan kuin omat taskunsa tunteva Sting kertoi työryhmälle keskittyneensä enemmänkin siihen, miten kauniisti suomenkieli soi hänen lauluissaan. Ja soihan se upeasti, kun näyttelijäkaarti ja kymmenpäinen orkesteri pisti parastaan. Energia näyttämöllä välittyi suoraan katsomoon, eikä Sting ollut some-palautteista päätellen ainoa, joka olisi tarvinnut nenäliinaa lainaksi esityksen aikana.

Esityksen päätteeksi Sting hyppäsi lavalle kiittämään työryhmää selkeästi liikuttuneena ja lauloi myös itse pätkän musikaalin nimikkobiisiä (When The Last Ship Sails). Hetki oli varmasti unohtumaton kaikille paikalla olleille. Katsomon tyhjetessä näyttämöllä kilisteltiin tovi ennen jatkojuhliin siirtymistä.

Kuvat: Samu Valleala