Turun Kaupunginteatteri juhlistaa paluumuuttoaan Aurajokirannan teatteritaloon julkaisemalla teatterilehden. Nimeltään se on Avaus - Turun Kaupunginteatteri nyt.

Ajankohtaisjulkaisu taustoittaa esimerkiksi teatteritalon remonttia ja kertoo sen myötä avautuvista uusista palveluista ja tiloista. Lehdessä esitellään myös syksyn värikästä ohjelmistoa ja esitysten tekijöitä. Pääkirjoituksessa ääneen pääsevät lapset, tulevaisuuden teatterintekijät. Puheenvuoro on annettu myös kolumnisteille ja haastateltaville kaupunginteatterin ulkopuolelta.

 

Avaus-lehti on kaupunginteatterin omaa tuotantoa. Sen tekemiseen ovat osallistuneet niin viestinnän väki, kuin teatterin eri palveluista ja toiminnoista vastaavat työntekijätkin. Nimi viittaa teatteritalon uudelleenaukeamiseen ja sen toimintojen avaamiseen lukijoille. 36-sivuisen julkaisun painos on 30 000 kappaletta. Osa lehdestä postitetaan suoraan Turun seudun asukkaille, osa tulee jakoon teatterin lipunmyyntitoimisto Lippikseen ja muihin jakopisteisiin Turun keskusta-alueella.

 

Oikaisu lehden kansinostoon:

Seitsemän veljeksen ohjaaja sanoutuu irti sukupuolirooleista?

Ohjaaja Lauri Maijala halusi Seitsemän veljeksen katraaseensa aivan tietyntyyppisiä näyttelijöitä, sukupuolesta viis. Lehdessämme hän laukoo haluavansa nähdä enemmän naispuolisia ohjaajia Suomen teatterikentällä. Maijalan haastattelussa puhutaan muutenkin sukupuolirooleista ja miehuuden myytin purkamisesta. Lehtikuvassa Maijala poseeraa siloposkena, ilman hänelle tunnusomaista partaa. Tästä huolimatta lehden kannessa komeileva nosto "Ohjaaja Laura Maijala purkamassa miehuuden myyttiä" on vain toimituksen freudilainen lipsahdus, pahainen kirjoitusvirhe, eikä se julista teatterin kauhukakaranakin tunnetun ohjaajan muuttunutta sukupuolikokemusta. Laurille pahoittelut virheestä.