Satu Rasila ja Mikko Kouki ovat työstäneet Turun Kaupunginteatterissa nähdystä Seili-musikaalista elokuvakäsikirjoitusta vuoden alusta lähtien. Nyt Seili-käsikirjoitus ja neljä muuta on valittu 36 hakemuksen joukosta esiteltäväksi Nordic Script Pitch -tapahtumassa.

Norjassa 23.8. järjestettävässä tapahtumassa esitellään elokuvahankkeita kansainvälisille tuottajille ja rahoittajille. "Mikolta tuli ajatus elokuvasta melko pian Seilin esityskauden jälkeen," Rasila kertoo elokuvahankkeen käynnistymisestä. "Tuntui, että tarinaa ja henkilöitä vois leffassa vielä edelleen syventää, ja että Seili on elokuvalle hieno ja kiinnostava miljöö. Lisäksi tietysti se, että musikaali sai niin suuren yleisön kiinnostuksen, vahvisti ajatusta siitä, että tämä on tarina joka ihmisiä kiinnostaa."

Kouki ja Rasila saivat käsikirjoituksen tekemiseen tukea Elokuvasäätiöstä ja aloittivat projektin viettämällä pari päivää Seilissä. Syrjäisellä saarella syntyi tarinan rakenne, joka myötäilee pitkälle musikaalin tarinaa ja siinä on samat henkilöt, mutta se on dramaturgisesti hyvin erilainen. Nyt käsikirjoituksesta on olemassa jo melko valmis versio.

"Norjaan lähden näillä näkymin vaan minä, sillä Mikolla on Viimeisen laivan ohjaus kesken. Pitchaaminen kansainvälisille tuottajille on tietysti jännittävää, mutta mä luotan meidän käsikseen. Meillä on vahva ja koskettava tarina, joka perustuu tositapahtumiin. Mä todella haluan tehdä kaikkeni, että rahoitus elokuvaan löytyy, ja mahdollisen yhteistuotantokumppanin löytyminen olisi iso asia. En tiedä kuinka realistista se on, mutta nyt sille on ainakin mahdollisuus," Rasila summaa tunnelmiaan ennen elokuun reissua.

Seilin tarina ei ehkä ole kaikille (vielä) tuttu, joten Rasila tiivistää sen: "Seili haluaa kysyä sitä mikä on hullua ja kuka meistä on hullu. Seilin päähenkilö joutuu mielisairaalaan, vaikka reagoi täysin inhimillisesti itselleen tapahtuviin asioihin. Eniten Seili kuitenkin on rakkaustarina. Onko hullua uskoa epätodennäköisissä olosuhteissa syntyvään rakkauteen?"