Turun Kaupunginteatterin ja Teatteri Jurkan yhdessä tuottama Bonnie & Clyde tuo populaarikulttuurin tunnetuimman rikolliskaksikon tarinan nykypäivään.

Bonnie & Clyde -näytelmä perustuu 1930-luvun Yhdysvalloissa vaikuttaneen parivaljakon Bonnie Parkerin ja Clyde Barrow’n elämään. Bonniena nähdään Essi Hellén ja Clydena Markus Järvenpää.

”Ajatus Bonniesta ja Clydesta lähti alun perin unelmasta päästä lomalle kiireen, stressin, paineiden ja pikkulapsiarjen keskeltä. Halusimme, että esitys kaappaisi katsojan panttivangiksi pakoauton takapenkille ja antaisi hetken vapautta ja nautintoa”, ohjaaja Essi Räisänen kuvailee.

Turun Kaupunginteatterin ja Teatteri Jurkan yhdessä tuottama Bonnie & Clyde sai ensi-iltansa Helsingissä Teatteri Jurkassa syyskuussa 2016. Sitä esitettiin 30 kertaa loppuunmyydyille katsomoille.

Työryhmä innostuu esityksen tuomisesta uuteen kaupunkiin ja uuteen teatteriin.

”Jurkan tila oli pieni ja intiimi, tapahtumat suorastaan vyöryivät syliin. Domino-teatteri tuntuu nyt raikkaalta. Vanhan elokuvateatterin miljöö kiinnostaa, sillä moni muistaa Bonniesta ja Clydesta tehdyn elokuvan. Tosin näytelmällä on elokuvan kanssa vain vähän tekemistä”, Räisänen sanoo.

Ohjaaja suosittelee unelmia ja niiden hintaa käsittelevää esitystä kaikille yläasteikäisistä ylöspäin.

”Etenkin suosittelen teosta oman sukupolveni nuorille aikuisille, myös niille, joille kynnys mennä teatteriin on korkea”, Räisänen toteaa.

Näytelmän esityskausi jatkuu Domino-teatterissa 23.2. asti.

Lue lisää Bonnie & Clydesta.