Turun Kaupunginteatterin ja Aurinkobaletin yhdessä toteuttama tanssisatu Saiturin joulu saa uusintaensi-iltansa Logomo-teatterissa perjantaina 2.12.

Tanssia ja teatteria yhdistävä näyttämöteos Charles Dickensin Saiturin joulu -pienoisromaanista tarjoaa yleisölle jännitystä, naurua, romantiikkaa – ja tietysti hyvän joulumielen.

Teoksen nimiroolissa esiintyvä näyttelijä Petri Rajala odottaa uusintaensi-iltaa iloisissa tunnelmissa.

”On tyystin mahdotonta sanoa, mikä Saiturin joulun esittämisessä olisi parasta tai hauskinta, kun kaikki on niin mainiota: hieno rooli, lahjakkaat työtoverit, tarinassa tärkeä viesti, yhteistyö Aurinkobaletin kanssa”, Rajala listaa.

Saiturin joulun tarinassa joulua inhoava karkkikauppias-Saituri saa eräänä jouluaattona yllättävän vieraan. Hänen luokseen saapuu edesmennyt rakastettu, joka luo itsekkään Saiturin silmien eteen näkyjä menneestä, nykyisestä ja tulevasta joulusta. Kuten arvata saattaa, voittaa joulun taika lopulta Saiturin itsekkyyden.

”Haastavinta Saiturin roolissa, kuten kaikissa rooleissa, on ottaa käyttöönsä kaikki tarjolla oleva materiaali ja todella löytää esittämänsä ihminen”, Rajala toteaa roolistaan.

Marraskuussa 2015 ensi-iltansa saanutta Saiturin joulua esitettiin Aurinkobaletin Manilla-teatterissa loppuunmyydyille katsomoille yhteensä 24 kertaa. Suosittu esitys siirretään täksi jouluksi Turun Kaupunginteatterin Logomo-teatteriin.

”Oma erityinen haasteensa on tietysti siinä, että siirrämme Saiturin Manillan intiimistä salista jo yleisömäärältäänkin kaksinkertaiseen Logomo-teatteriin. Uskon kuitenkin, että siirto tuo esitykseen tuoreutta, stimulanttia ja intensiteettiä”, Rajala toteaa.

Saiturin joulun uusintaensi-ilta on Logomo-teatterissa perjantaina 2.12. klo 12. Esityskausi jatkuu 29.12. asti. Teoksen ikäsuositus on kuusi vuotta.

Lue lisää Saiturin joulusta.