Kouluyhteistyö

Tutustu Turun Kaupunginteatterin opettajan oppaaseen:

 

Teatterin yleisötyö tarjoaa koululaisille maksuttoman kritiikkityöpajan elämyspolkuun liittyvän teatterivierailun yhteyteen. Lisäksi kerromme mielellämme teatterin eri ammateista koulujen oppilaille.

Turun Kaupunginteatteri tarjoaa kaikille Turussa yhdeksättä luokkaa käyville vapaan pääsyn teatterin omien tuotantojen esityksiin maanantaista torstaihin Ysivip-kortilla.

Työpaja koululla

Yleisötyön kouluyhteistyö tarjoaa yläkoululaisille sekä lukiolaisille mahdollisuuden asiantuntijan vetämään työpajaan teatterivierailuun liittyen. Elämyspolku-hankkeen puitteissa työpaja on kouluille maksuton. Turun ulkopuolella pidettävien työpajojen tilaajan tulee korvata työntekijän matkakulut.
 
Työpajan tavoitteena on tarjota oppilaille, ja miksei opettajallekin, välineitä teatterin katsomiskokemuksen jäsentelemiseksi. Työpajassa opetellaan puhumaan teatteritaiteesta ja suhteuttamaan taidekokemus laajempaan kokonaisuuteen. Työpajassa keskustellaan esityksen teemoista ja lähdetään liikkeelle opiskelijoiden omista näkökulmista. Tavoite on, että oppilaat löytävät näkökulmia ja sanoja katsojakokemuksensa käsittelyyn. Työpaja toteutetaan 45-90 minuutin mittaisena vierailuna koulussa.
 
Työpaja voidaan pitää mihin tahansa Turun Kaupunginteatterin omaan esitykseen liittyen ja opettajan valitsemalla oppitunnilla. Paras ajankohta työpajalle on mahdollisimman pian esityksen jälkeen, jotta esitys on oppilailla vielä hyvin muistissa. Työpajan aikana voi tehdä halutessaan muistiinpanoja tai keskittyä keskusteluun. Ryhmästä esiin nousevat kysymykset ja mielipiteet ohjaavat keskustelun kulkua. Lupaamme, että opitte työpajan aikana varmasti jotain uutta teatterista!

Kierrokselle teatteriin

Halutessaan koulut voivat tilata teatterilta opastetun kierroksen Turun Kaupunginteatteriin. Kierroksen aikana tutustumme teatterin toimintaan sekä arkeen teatterissa ja opimme esimerkiksi millaisia ammattiryhmiä teatterissa työskentelee. Kouluryhmät tilaavat kierroksen sähköpostilla teatterin myyntipalvelusta 02 262 0030 ma–la 9-19 tai  kaupunginteatteri.myynti@turku.fi.
 
Kierrokset teatterissa järjestetään teatterin esitys- ja harjoitusaikataulujen puitteissa, eli pääsääntöisesti varhain aamulla tai vaihtoehtoisesti iltapäivällä. Yksi opas voi kierrättää kerralla maksimissaan 25 henkilöä.