HAMLET: Kritiikkityöpaja

Mitä: HAMLET: Kritiikkityöpaja
Milloin: Lauantaina 9.3. klo 16:30–18:00
Missä: Turun Kaupunginteatterin Kabinetissa, yleisölämpiön toisessa kerroksessa, tila on esteetön
Hinta: Työpaja on maksuton
HUOM! Osallistujien tulee nähdä Turun Kaupunginteatterin Hamlet -näytelmä ennen työpajaan osallistumista.
+ Omat muistiinpanovälineet mukaan

HAMLET: Kritiikkityöpaja on keskustelulähtöinen workshop teatterissa kävijöille. Työpajan osallistujiksi toivotaan henkilöitä, jotka ovat jo nähneet Turun Kaupunginteatterin Hamlet-näytelmän. Kritiikkityöpaja on osallistujille maksuton, mutta jokainen vastaa itse esityksen lipuista. Esityksen voi käydä katsomassa myös 9.3. juuri ennen työpajaa, sillä työpaja aloitetaan heti päivänäytöksen päätyttyä. Liput Hamletiin voit ostaa tästä.

Ilmoittaudu kritiikkityöpajaan tästä (ilmoittautuminen on sitova).

Työpajassa tutustutaan Hamlet-näytelmän katsomiskokemuksen pohjalta teatterikritiikin perusteisiin ja kehitetään omaa teoslukutaitoa. Workshopissa tutkitaan esityksen herättämiä ajatuksia ja reaktioita hieman syvemmältä kysymällä aktiivisesti miksi. Oikeita ja vääriä vastauksia ei ole. Mukaan voi halutessaan ottaa muistiinpanovälineet.

Työpajan vetäjänä toimii Iida Rekonen. Näyttämötaiteen moniottelija Rekonen on Helsingin yliopistosta valmistunut teatteritieteilijä (FM), jolla usean vuoden työ- ja esiintymiskokemus teatterista, oopperasta, sirkuksesta ja tanssista.

”Olen vahvasti sitä mieltä, että jokainen katsoja voi kehittää omaa teatterinlukutaitoaan ja saada siten enemmän irti näkemistään esityksistä.” – Iida Rekonen