Yleisötyön koordinaattori

Enemmän irti esityksistä!

  • Turun Kaupunginteatterin yleisötyön koordinaattorina toimii Iida Rekonen.
  • Ota yhteyttä: iida.rekonen@turku.fi / 040 510 0193

Suomessakin yleistyvä yleisötyö on toimintaa, jonka tarkoituksena on madaltaa kynnystä tulla teatteriin ja edesauttaa esityksistä ja teatterin muusta sisällöstä nauttimista ja siitä oppimista. Toisaalta yleisötyön tarkoituksena on saavuttaa uusia yleisöjä ja sitouttaa nykyiset yleisöt yhä paremmin.

Turun Kaupunginteatterissa tehtävästä vastaa yleisötyön koordinaattori Iida Rekonen. Helsingin yliopistosta valmistunut teatteritieteilijä on ehtinyt tehdä töitä sirkuksesta oopperaan – sekä esiintyjänä että tuotantojen taustalla. Iidalle on sydämen asia aktivoida ihmisiä, ei vain tulemaan teatteriin, vaan myös katsomaan esityksiä laajemmin ja saamaan niistä enemmän irti. Hänelle on tärkeää lisätä katsojien teatterinlukutaitoa, sitä miten opitaan yhdistämään teatterikokemus muualla nähtyyn ja kuultuun.

Haluan lisätä katsojien omaa aktiivisuutta ja vahvistaa teatterielämyksiä. – Iida

Toimikaudella 2017-2018 Turun Kaupunginteatterin teemana on ”talo auki”. Siihen liittyviä yleisötyön projekteja ovat teatteritaloa esittelevät kierrokset, teatterista kertovat kotikriitikot, aktiivinen kouluyhteistyö, nostalgiasta ammentava tarinapaja ja lapsille suunnattu elämysten talo.

 

Iida Rekosen kuva: Anni Roivas