Olli Rahkonen

 

Näyttelijä Olli Rahkonen (s. 1987) on valmistunut teatteritaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2016. Hän on työskennellyt sekä lavalla että elokuvissa.

”Tärkeimmät roolini olen varmasti tehnyt Teatterikorkeakoulussa, koska niihin liittyy niin paljon kasvamista tähän ammattiin ja ennen kaikkea sen kasvun jakamista rakkaiden luokkakavereiden kanssa”, Olli sanoo.

Elokuvarooleistaan tärkeimmäksi Olli kertoo Teemu Nikin ohjaaman 3 Simoa -elokuvan (2012) pääroolin, Simon. 

Menestys on sitä, että voi mennä joka ilta nukkumaan hyvällä omallatunnolla.

Erityistaidokseen Olli mainitsee laulamisen. Hän on opiskellut pop- ja jazz-laulua ja suorittanut asepalveluksensa Kaartin Soittokunnan solistina. Ollilla on myös kymmenen vuoden kokemus keikkailevana muusikkona.

”Lisäksi olen hyvä pelaamaan koripalloa. Ja huutamaan!” hän jatkaa.

”Näinä aikoina, kun yksilön menestystä korostetaan niin paljon, mottoni voisi olla seuraava: menestys on sitä, että voi mennä joka ilta nukkumaan hyvällä omallatunnolla”, Olli pohtii.

Turun Kaupunginteatterissa syksyllä 2016 alkanut kiinnitys on Ollin uran ensimmäinen.

Keväällä 2017 Olli esitti Touko Laaksosen roolin Tom of Finland -musikaalissa ja esiintyi Suoraa puhetta -puhe-esityksessä. Syksyllä 2017 Olli nähtiin Viimeinen laiva -musikaalissa ja Seitsemässä veljeksessä Aapona. Vuonna 2018 Olli esiintyi myös Taru sormusten herrasta -fantasiaseikkailussa Legolasin ja Tom Bombadilin rooleissa. Ollin kiinnitys Turun Kaupunginteatteriin päättyi kevääseen 2018.

Kuvia

Taru sormusten herrasta, 2018
Seitsemän veljestä, 2017
Viimeinen laiva, 2017

Olli Rahkonen / Seitsemän veljestä

Tom of Finland, 2017
Rock of Ages, 2016
Tivoli, 2016