Markus Ilkka Uolevi

Markus valmistui Tampereen yliopiston näyttelijäntyön laitokselta vuonna 2016. Hän on esiintynyt muun muassa Tampereen ammattiteattereissa ja Turun Linnateatterissa. Parhaiten mieleen painuneita rooleja ovat olleet Greg farssikomediassa Suku on syvältä (Tampereen Työväenteatteri 2016) ja Ellard Sims Ulkomaalainen -näytelmässä (Tampereen Teatteri 2016).

Turusta kotoisin olevalla Markuksella oli jo valmistuttuaan tähtäimessä kiinnitys Turun Kaupunginteatteriin: ”Lähes päivittäisen soittelun jälkeen Koukin Mikko taisi kyllästyä ja pääsin vierailemaan Taru sormusten herrasta -fantasiaseikkailuun (2018). Jatkoin soittelua, kunnes irtosivat myös rooli Näytelmä joka menee pieleen -komediassa (2019) ja kiinnitys näyttelijöiden vakiokaartin”, Markus naureskelee.

Joulukuussa 2018 alkanut kiinnitys on Markuksen näyttelijänuran ensimmäinen. Hänet on nähty Taru sormusten herrasta -fantasiaseikkailussa, Näytelmä joka menee pieleen -farssissa sekä keväästä 2019 alkaen Hamletissa ja Komisario Palmun erehdyksessä, jossa Markus esittää poliisikomisario Virtaa. Syksyllä 2019 Markus on mukana Don Juanissa ja Babe - urheassa possussa.

Sitkeys palkitaan!

 

Kuvia

Komisario Palmun erehdys, 2019
Hamlet, 2019
Markus Boromirina (toinen vasemmalta), Taru sormusten herrasta 2018
Markus Sauronin suuna, Taru sormusten herrasta 2018