Suoraa puhetta

Maailman unohtumattomimmat puheet

Ensi-ilta Logomo-teatterissa 17.2.2017
Esityskausi päättyy 26.4.2017

Liput: perusliput 28 €, eläkeläiset 25 €, opiskelijat 20 € (Tyky-etu käy maksuvälineenä)

Osta liput
Kuvagalleria

Esitys

Kautta historian puhe on ollut ihmisen vahvin keino vaikuttaa toisiin. Puheella on kannustettu ja manipuloitu, inspiroitu ja peloteltu, nauratettu ja liikutettu. Legendaarisia puheita yhdistää kirkas idea, henkilökohtainen motiivi ja iso uskallus. Puheen pitäminen kun on aina jännittävä paikka.

Vuosisatojen varrella merkittäviä puheita on pidetty rakkaudesta, sodasta, elämän tarkoituksesta, ihmisoikeuksista. Osa puheista on niin legendaarisia, että niiden sanavalinnat ovat jääneet merkitsemään kokonaisia aikakausia: Karl Marx vertasi uskontoja oopiumiin, ensimmäisenä kuussa vieraillut Neil Armstrong puhui ottamistaan askeleista, Martin Luther King puhui Washingtonissa unelmista.

Legendaarisia puheita ovat pitäneet niin poliitikot, keksijät, erilaisissa gaaloissa palkitut näyttelijät, Nobel-palkintojen saajat, filosofit, kruununprinsessat, rocktähdet, mäkihyppääjät kuin yritysjohtajatkin. Saarnamiehiä löytyy vuosisatojen varrelta sekä papeista että maallikoista, ja paasata voi niin armosta kuin koirankakkojen keräämisestä.

Joskus mitä suurimmalla puheella voi olla mitä pienin yleisö. Henkilötasolla unohtumattomimpia puheita ovat pitäneet rakkaat toisilleen: isät tyttärilleen, vaimot miehilleen.

Puheella voi muuttaa maailmaa. Sillä voi luoda uskontoja. Sillä voi synnyttää sotia ja sammuttaa niitä. Sillä voi kiihottaa ja lohduttaa.

Turun Kaupunginteatterin näyttelijät ovat etsineet maailmanhistorian kiinnostavimmista puheista ne unohtumattomimmat, ja astuvat nyt yleisön eteen pitämään ne.