Seitsemän veljestä

Työryhmä

Teksti: Aleksis Kivi
Dramatisointi ja ohjaus Lauri Maijala
Lavastus Janne Vasama
Pukusuunnittelu Tuomas Lampinen
Valosuunnittelu Jarmo Esko
Äänisuunnittelu Iiro Laakso
Naamioinnin suunnittelu Heli Lindholm

Rooleissa Markus Järvenpää, Paavo Kinnunen, Ulla Koivuranta, Eero Milonoff, Joel Mäkinen, Olli Rahkonen, Petri Rajala, Jonas Saari, Joonas Saartamo, Ulla Koivuranta, Petri Rajala

Aleksis Kivi - Lauri Maijala

Ensi-ilta 3.11.2017
Päänäyttämö

Liput: perusliput 39 €, eläkeläiset 37 €, opiskelijat 35 € (Tyky-etu käy maksuvälineenä)

Osta liput

Seitsemän veljestä palaa Turkuun!

Aleksis Kiven Seitsemän veljestä palaa Turun Kaupunginteatterin lavalle Lauri Maijalan uutena ohjauksena. Viimeksi Jukolan veljekset seikkailivat Turun Kaupunginteatterissa 1970-luvulla, jolloin Kalle Holmbergin ohjaama legendaarinen esitys rikkoi katsojaennätykset.

Seitsemän veljestä saa ensi-iltansa 3.11.2017 ja veljeksinä nähdään Markus Järvenpää, Paavo Kinnunen, Eero Milonoff, Joel Mäkinen, Olli RahkonenJonas Saari ja Joonas Saartamo.

”Nyt ei haeta yhtä mölisevää porukkaa, vaan olen hakenut ennen kaikkea yksilöitä. Kaikki seitsemän ovat hirvittävän älykkäitä ja tarkkoja näyttelijöitä, ja toivon, että heistä syntyy paras mahdollinen ryhmä”, Maijala toteaa roolituksesta.

Maijala paljastaa myöhemmin keväällä, kuka näyttelijöistä tulkitsee kunkin veljeksen roolin. Ohjaajalla on jo aavistus siitä, kuka on kuka, mutta lopullisen päätöksen hän tekee vasta harjoitusten alussa.

”Työryhmä ei ole vielä tavannut toisiaan. Haluan nähdä heidät yhdessä ja kuulla, kun he puhuvat roolit kerran läpi, ennen kuin lyön roolituksen lukkoon”, Maijala sanoo.

Näyttelijät Ulla Koivuranta ja Petri Rajala esittävät näytelmän kaikki muut roolit.

”Seitsemän veljestä on tarina pojista, jotka ovat jääneet äidittömiksi ja isättömiksi. Voi siis ajatella, että vanhempien hahmot peilautuvat kaikkiin heidän tapaamiinsa henkilöihin”, Maijala kertoo.

”Kyse on myös veljesten yksinäisyydestä. Turun Kaupunginteatterin valtavaa näyttämöä ei täytetä väkijoukoilla, vaan keskiössä ovat veljekset ja heidän väliset suhteensa. Veljillä ei ole kuin toisensa.”