Hamlet

Työryhmä

Teksti: William Shakespeare


Suomennos: Eeva-Liisa Manner
Ohjaus: Paavo Westerberg
Taistelukoreografiat: Oula Kitti
Lavastussuunnittelu: Markus Tsokkinen
Pukusuunnittelu: Tuomas Lampinen
Naamioinnin suunnittelu: Minna Pilvinen
Valo- ja videosuunnittelu: Ville Seppänen
Äänisuunnittelu ja sävellys: Sanna Salmenkallio

 

Rooleissa:

Eero Aho, Pia Andersson, Minna Hämäläinen, Markus Järvenpää, Mika Kujala, Ella Lahdenmäki, Jussi Nikkilä, Kimmo Rasila, Carl-Kristian Rundman, Jonas Saari, Severi Saarinen, Esko Salminen, Kirsi Tarvainen, Markus Ilkka Uolevi

William Shakespeare

Ensi-ilta 15.2.2019 Päänäyttämöllä
Omaa tuotantoa

Osta liput tästä

 

On aika sijoiltaan

Ajat muuttuvat, ihmisyyden ydin ei. Valta, kostonhimo ja moraalittomuus olivat ajankohtaisia näytelmän aiheita 1600-luvulla William Shakespearen punoessa dramaattista juonilabyrinttiaan. Teemat ovat ajankohtaisia myös tämän päivän Suomessa, kun otsikoissa kerrotaan itsestään sokaistuneista johtajista, väkivallantekojen ja mielenterveyshäiriöiden lisääntymisestä ja ihmisen maapallolle ja toisilleen aiheuttamasta tuhosta. Hamlet on teatterin peruskallio, jolla on annettavaa jokaisessa ajassa.

Näytelmä kuvaa kostoretkeä, jonka aikana Tanskan kruununprinssi Hamletille langenneen tehtävän suorittaminen uhkaa sekä hänen mielenterveyttään että sotaan valmistautuvan maan tulevaisuutta. Hamlet esitettiin Turun Suomalaisessa Teatterissa vuonna 1927 ja Turun Kaupunginteatterissa 1948. Nyt, 70 vuotta myöhemmin, oman tulkintansa siitä tekee ohjaaja Paavo Westerberg.

"Hamlet on kaikkien aikojen näytelmä, ajaton ja täynnä mahdollisuuksia uusille tulkinnoille. Sen maalaama kuva vallan sokaisemista ihmisistä on viiltävän rehellinen ja edelleen täysin ymmärrettävä. Tarinassa pelataan isoin panoksin, mikä tekee siitä katsojalle ajatuksia herättävän, jännittävän ja viihdyttävän. Minua Hamletissa kiinnostavat erityisesti vallan rakenteet, joita Shakespearen teksti on pullollaan. Näytelmän makaaberi, mutta samalla inhimillinen maailma käsittelee modernilla otteella vallan eri ilmenemismuotoja, kuten poliittista, seksuaalista ja sukupuolista valtaa sekä vanhempien valtaa lapsiin”, ohjaaja kertoo lähestymiskulmastaan.

Turun Kaupunginteatterin Päänäyttämöllä nähtävän massiivisen, tämän ajan ihmistä puhuttelevan toteutuksen taustalla soi sinfonia. Musiikin teosta varten on säveltänyt Sanna Salmenkallio ja soittanut Turun Filharmoninen orkesteri. Nimiroolissa nähdään Jussi Nikkilä, Claudiuksena Eero Aho, Gertrudena Kirsi Tarvainen, Poloniuksena Carl-Kristian Rundman, Ofeliana Pia Andersson, Laertesina Markus Järvenpää ja Horationa Severi Saarinen. Esityksen ensi-ilta on Turun Kaupunginteatterin Päänäyttämöllä 15.2.2019.

 

Liput

LOHKO 1: 45 / 43 / 23 €
LOHKO 2: 40 / 38 / 23 €
LOHKO 3: 26 / 24 / 18 €

Lippukategoriat: perusl. / eläk. / opiskelija, työtön
Hinnat sisältävät palvelumaksun. Tyky-etu ja epassi käyvät maksuvälineenä.

“Siirryverkkokauppaan

Early Bird -liput

Näe Hamlet ensimmäisten joukossa ja osta liput helmikuun esityksiin 19.10. mennessä. Early Bird -hinta on 21-40 € (norm.26-45 €). Ei ennakkovarauksia, ei voi yhdistää muihin etuihin. Helmikuun esitykset: pe 22.2. klo 13 ja klo 19, la 23.2. klo 13 ja klo 19, to 28.2. klo 19. Ostopaikat lippu.fi ja teatteritalon Lippis.

Teatteri-illallinen

Varaa ikimuistoinen illallinen Hamlet-esityksen yhteyteen. Teatteri-illalliset tarjoillaan viikonloppuisin teatterin ravintola Kivessä ja menun teemana on aina Päänäyttämöllä samana päivänä nähtävä esitys. Lue lisää täältä.