TOC TOC - KOMEDIA NEUROOSEISTA

Toc Toc
24.4.2017 19.00

TOC TOC - KOMEDIA NEUROOSEISTA

Ranskalainen komedia Toc Toc nauraa neurooseille.

Ranskalainen komedia Toc Toc nauraa neurooseille

Komediassa erilaisista pakko-oireista kärsivät potilaat saapuvat kuuluisan erikoislääkäri Sternin vastaanotolle. Stern tunnetaan siitä, että hän parantaa kaikki potilaat yhdellä tapaamisella. Kun maineikkaan lääkärin lento myöhästyy, odotushuoneessa alkaa spontaani ryhmäterapiaistunto. Dialogi kipinöi ja monopolinappulat lentelevät, kun neurootikot yrittävät auttaa toisiaan ja itseään parantumaan pakkomielteistä.

Rakastettu Esko Roine vierailee Turun Kaupunginteatterissa ensimmäistä kertaa Toc Toc -komediassa. Eskon roolihahmo Fred kärsii Touretten oireyhtymästä, joka pakottaa hänet puhumaan rumia ja solvaamaan toisia. Liikoja ei Roine voi roolistaan esityksessä kertoa, muutoin saattaa paljastua koko komedian juju. ”Touretten syndroomasta kärsivä hahmoni on vähintäänkin mielenkiintoinen, niin esitettäväksi kuin katsojille. Näytelmä on kaikeksi onneksi kirjoitettu niin, ettei minun tarvitse uppoutua itse syndroomaan, jonka haltuun ottaminen olisi suurempi työ. Taudin kuva käy ilmi tekstistä”, Roine kertoo event.-lehden haastattelussa Ensikertalainen.

Turun Kaupunginteatterissa niin ikään ensimmäistä kertaa vieraileva Tuija Ernamo esittää Toc Tocissa kaiken pakonomaisesti tarkistavaa Mariaa. Näytelmän muina neurootikkoina nähdään Stefan Karlsson, Ulla Koivuranta, Kimmo Rasila, Riitta Salminen ja Pauliina Suominen.

Toc Toc -komediassa saa nauraa naapurille ja tunnistaa näytelmän henkilöissä piirteitä puolisostaan tai pomostaan. Mutta miksi koko muu yleisö nauraa kohdassa, jossa minun mielestäni käyttäydytään täysin normaalisti..?

Työryhmä
Teksti: Laurent Baffie
Suomennos: Reita Lounatvuori
Ohjaus: Tuomas Parkkinen
Lavastus: Jani Uljas
Puvustus: Tuomas Lampinen
Valosuunnittelu: Jari Sipilä
Äänisuunnittelu: Mika Hiltunen
Videosuunnittelu: Sanna Malkavaara

Rooleissa: Esko Roine, Tuija Ernamo, Stefan Karlsson, Ulla Koivuranta, Kimmo Rasila, Riitta Salminen, Pauliina Suominen
Hinta: 

perusliput 38 €
eläkeläiset 35 €
opiskelijat 32 €

Arvio saatavuudesta:

Lippuja saatavilla

Tapahtumajärjestäjä: 
Turun Kaupunginteatteri
Tapahtumapaikka: 
Tapahtuman osoite: 
(Logomo-teatteri) Köydenpunojankatu 14, 20100 TURKU
Logomo-teatteri