Besöka teatern

Den centralt belägna byggnaden som Åbo Stadsteater ligger genomgår för närvarande en renovering.

Under renoveringen sätter vi upp våra största produktioner på Logomo-teatern nära stadens centrum. Vi sätter också upp föreställningar på Domino-teatern nära Åbo Salutorg. Vi har även föreställningar på andra platser runt om i staden.

Adressen till föreställningsplatsen står alltid på biljetten.

Alla produktioner som sätts upp av Åbo Stadsteater framförs på finska.

Ta dig till teatern

Vi rekommenderar att man åker kollektivt till våra föreställningsplatser.

Logomo-teatern (Hampspinnaregatan 14, 20100 Åbo)

Buss 20 och 61 stannar vid Åbo Salutorg och Logomo. Se reseplaneraren Brahe för bussarnas tidtabeller och resvägar.

Det är också enkelt att gå till Logomo-teatern. Det tar omkring 15 minuter att gå från Salutorget och från tåg- och busstationerna i Åbo.

Om du väljer att köra till Logomo-teatern vill vi uppmärksamma dig på att parkering vid teatern kostar 1 €/timme. Du kan betala för parkeringen med kontanter, kreditkort eller mobiltelefonen. Antalet parkeringsplatser utanför Logomo-teatern är begränsat.

Domino-teatern (Humlegårdsgatan 7, 20100 Åbo)

Det tar bara omkring 5 minuter att gå till Domino-teatern från Salutorget och från tågstationen i Åbo.

Antalet parkeringsplatser utanför Domino-teatern är mycket begränsat. Parkeringen kostar 3 €/timme eller 1,5 €/timme beroende på vilken gata du parkerar på. Du kan betala för parkeringen med kontanter eller mobiltelefonen.

På teatern

Biljettkontoren på Logomo- och Domino-teatern har öppet i en timme före föreställningen, såvida inte föreställningen är slutsåld.

Du kan lämna in din jacka i vår bevakade garderob mot en avgift på 2,50 €.

Mat och dryck

Du kan avnjuta både söta och salta delikatesser och alla slags drycker såväl före föreställningen som under mellanakten på både Logomo och Domino.

Du kan även förboka servering på Logomo-teatern genom att mejla oss på info@logomokitchen.fi. Vi rekommenderar framför allt grupper att boka bord för att undvika rusningen under mellanakten.

Platskartor

Logomo-teaterns platskarta (pdf)
Domino-teaterns platskarta (pdf)

Tillgänglighet

Alla Åbo Stadsteaters föreställningsplatser är rullstolsvänliga.

Det finns ett begränsat antal rullstolsplatser vid varje föreställning. Boka en rullstolsplats genom att kontakta säljavdelningen på +358 2 262 0030 eller via kaupunginteatteri.myynti@turku.fi.

Induktiva hörslingor finns på Logomo-teatern. Om du behöver en sådan under ditt besök ber vi dig kontakta vår säljavdelning i förväg.