Pukusuunnittelija Tiina Valkama vaatettaa treffikumppaneita urakalla!

Love Me Tinderiä puvustamassa

Love Me Tinder -kesäkomedia

Esityskausi 31.5.-18.8.2018 Kailon saaressa Naantalissa
Emma Teatterin ja Turun Kaupunginteatterin yhteistuotanto
Liput saatavissa täältä

Teksti: Minna Koskela, Petja Lähde, Satu Rasila
Ohjaus: Mika Eirtovaara
Lavastus: Jani Uljas
Pukusuunnittelu: Tiina Valkama

Kuvassa on luonnoksia roolihahmojen asuista.

En edes muista, mitä olen itse joskus pukenut päälleni treffeille, mutta nyt treffipukeutumiseen on hyvä näppituntuma, sillä suunnittelin kaikki vaateparret Emma Teatterissa nähtävään Love Me Tinder -kesäkomediaan.

Esitys jatkaa Emma Teatterin ja Turun Kaupunginteatterin yhteistyötä Kailon saaressa ja rooliasuja toteutetaan parhaillaan kaupunginteatterin puvustossa Marjo Muntolan vetämän tiimin kanssa. Näyttelijät Miska Kaukonen Rinna Paatso, Jarkko Pajunen ja Maruska Verona käyvät kevään mittaan sovittamassa heille tehtyjä vaatteita ja ompelijat viimeistelevät tuohivirsuja ja tekomuskeleita. Harjoituskausi Naantalissa alkaa pian, toivottavasti lumipyryt loppuvat ennen sitä.

Kuvassa puvuston Jere mallaamassa fitnessbeiben tekomuskeleita.

Vaatteet liki sadalle deittailijalle

Pääosin Love Me Tinderin hahmot ovat tavallisia suomalaisia miehiä ja naisia, mutta ulkonäkö saattaa tässä komediassa pettää… Puvustuksessa on kuitenkin paljon tuttua ja tunnistettavaa. Joukossa on toki poikkeuksiakin: Suunnittelin asuja eri aikakausien treffailijoille, esimerkiksi luolamiehelle ja 70-luvun hippipariskunnalle. Mukana on myös vähän Suomi-epookkia ja jumaltarustoista tuttuja tyyppejä. Yhteensä hahmoja on melkein sata.

Kenen päällä nähdäänkään tämä tekeillä oleva röyhelöunelma?

Inspiraatiota surffailemalla

Inspiraatiota treffipukeutumiseen lähdin hakemaan – yllätys yllätys – Tinderistä. Yritin käydä siellä vakoilemassa profiilikuvia, mutta eihän sinne pääse kirjautumatta! Lähdin suunnitelmissa liikkeelle perehtymällä nykytrendeihin. Näytelmä sijoittuu pitkälti tähän aikaan, joten aika paljon ideoita voi poimia ihan kaupungilla ympärilleen katselemallakin. Piirtämieni mallikuvien lisäksi olen tehnyt erilliset suunnitelmat sille, missä järjestyksessä kunkin näyttelijät roolihahmot vaihtuvat toisiin ja mitkä vaatteet milloinkin vaihdetaan, mitkä pidetään uuden asun alla.

Suunnitelmista teatterivaatteiksi

Marjon tiimi on tottunut valmistamaan asuja isoina kokonaisuuksina. Yhteistyömme sujuu tottuneesti ja nopeatkin muutokset onnistuvat, jos harjoituskaudella todetaan, että joku kohtaus tai siihen suunniteltu asu ei toimikaan. Love Me Tinderin asujen ompeluun on varattu yhteensä 20 viikkoa puvuston työkalenterista. Samanaikaisesti siellä tehdään toki paljon muutakin. Vaatteiden suunnittelussa pitää huomioida etukäteen nopeat vaihdot, mikä tarkoittaa esimerkiksi tarrakiinnitysten käyttöä. Emma Teatteri on onneksi katettu. Jos näyttämö olisi taivasalla, pitäisi asuissa huomioida myös kestävyys eri sääolosuhteissa.

Asut tullaan näkemään heidän päällään 31.5. alkaen. Kuva Otto-Ville Väätäinen & Marita Koivisto

Minun ja Marjon vinkki treffipukeutumiseen:

Mene treffeille omissa lempivaatteissasi, jotta asu ei aiheuta ylimääräistä jännitystä tai anna väärää kuvaa sinusta. Jos asu ei sovi treffipaikkaan, kannattaa miettiä ennemmin paikan, kuin vaatteiden vaihtoa.

 

Jutun kuvat: Emmi Kantonen /  Turun Kaupunginteatteri

Love Me Tinder -kesäkomedia

Esityskausi 31.5.-18.8.2018 Kailon saaressa Naantalissa
Emma Teatterin ja Turun Kaupunginteatterin yhteistuotanto
Liput saatavissa täältä

Teksti: Minna Koskela, Petja Lähde, Satu Rasila
Ohjaus: Mika Eirtovaara
Lavastus: Jani Uljas
Pukusuunnittelu: Tiina Valkama

TKT / Tinder / Tiina / Kulttuuriblogi

Tietoa kirjoittajasta

Tiina
Valkama
Pukusuunnittelija
Turun Kaupunginteatterin ja Emma Teatterin vieraileva suunnittelija
Tiina Valkama on vaatesuunnittelija, joka on suunnitellut puvustuksia viimeksi Porin ja Seinäjoen teattereihin.